Student matlåda - Smarta och budgetvänliga matlådor för studenter

Rekommendationer om student matlådaTestat och rekommenderat från panelen i billigtmat.se

Hellofresh logotype
För familjer

HelloFresh

Hello Fresh är ett prisvärt alternativ för familjer som vill förenkla vardagen med kvalitet.

Billigtmat.se rekommenderar!

Läs mer om Hello fresh

Better feast logotype

För en fullspäckad vardag

Better Feast

Better Feast är ett kostnadseffektivt alternativ för personer med en hektisk vardag.

Billigtmat.se rekommenderar!

Läs mer om Better feast

Matkomfort logotype

För lite mer lyx i vardagen

Matkomfort

Matkomfort är ett prisvärt alternativ för en vardag med lite extra lyx och komfort.

Billigtmat.se rekommenderar!

Läs mer om Matkomfort

Matsmart logotype

För gör det själv hemma

Matsmart

Matsmart är ett prisvärt och miljövänligt alternativ för den som vill laga mat själv.

Billigtmat.se rekommenderar!

Läs mer om Matsmart

Snabba och enkla matlådor för studenter

Välkommen till Billigtmat! Vi förstår att som student kan tiden vara knapp och plånboken tunn. Men oroa dig inte, vi har lösningen för dig – smarta och budgetvänliga matlådor! Med dessa enkla recept kan du snabbt och enkelt förbereda näringsrika måltider som är perfekta att ta med till skolan eller universitetet. Låt oss ta en titt på några härliga idéer för matlådor som passar studenter.

Vegetarisk sallad

Tips för prisvärda matlådor som student

Vi vet att det är viktigt att hålla matlådor både smakliga och budgetvänliga. Här är några tips för att maximera smak och spara pengar när du förbereder dina matlådor:

 

1. Planera och förbered: Ta dig tid att planera dina matlådor för veckan. Välj recept som använder gemensamma ingredienser så att du kan köpa i bulk och spara pengar. Förbered även ingredienserna i förväg, som att skära grönsaker och laga större portioner av basingredienser.

 

2. Återanvänd rester: Använd rester från middagen för att skapa nya matlådor. Överbliven kyckling kan bli fyllning i wraps eller sallader. Resterna från en pastarätt kan vara en perfekt bas för en matig pastasallad.

 

3. Använd säsongens råvaror: Handla efter säsong för att få de mest prisvärda och smakrika ingredienserna. Lokala marknader eller grönsaksabonnemang kan vara utmärkta källor för färska och prisvärda produkter.

Billiga matlådor för studenter

Risotto med kyckling

Kyckling- och grönsaksrisotto

Pris estimat: 13 kr per portion

 

Stek kycklingbitar tills de är genomstekta och lägg åt sidan. I samma panna, stek lök, morot och gröna ärtor. Tillsätt ris och häll i grönsaksbuljong. Låt det koka och rör om då och då tills riset är mjukt och absorberat vätskan. Lägg tillbaka kycklingen och blanda väl. Detta är en smakrik och mättande matlåda som håller dig energifylld under dagen.

Kikärtsbiffar

Svarta bönbiffar med quinoasallad

Pris estimat: 11 kr per portion

 

Mixa svarta bönor, lök, vitlök, ströbröd, kryddor och ägg i en matberedare. Forma smeten till biffar och stek dem i en stekpanna tills de är genomstekta. Servera med en fräsch quinoasallad med tomat, gurka och fetaost. Denna matlåda är inte bara billig och enkel att göra, utan också full av proteiner och fibrer.

Pasta med pesto

Pastasallad med pesto och grönsaker

Pris estimat: 7 kr per portion

 

Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen. Skär grönsaker som paprika, gurka och tomater i bitar. Blanda pastan och grönsakerna med färdig pesto och strö över lite riven parmesanost. Denna matlåda är snabb att förbereda och kan ätas kall eller uppvärmd.

Frågor & svar om student matlåda

Matlådor kan förvaras i kylskåpet i 3-4 dagar. Se till att kyla maten snabbt efter tillagning och förvara den i lufttäta behållare för att hålla den färsk och säker att äta.

Investera i återanvändbara och läckagesäkra behållare av hög kvalitet. BPA-fria plastlådor, glasbehållare eller rostfria stålburkar är bra alternativ. Se till att de är mikrovågssäkra och enkla att rengöra.

Prova att använda olika kryddor, såser eller dressinger för att ge variation åt dina matlådor. Lägg till färska örter som basilika eller koriander för extra smak. Du kan också experimentera med olika kombinationer av proteiner, grönsaker och kolhydrater.

Att använda rester är ett utmärkt sätt att spara pengar och minska matsvinnet. Du kan till exempel använda överblivna grönsaker, kött eller ris för att göra en smakrik fried rice. Du kan också använda överbliven kyckling eller grönsaker för att göra en läcker soppa eller frittata. Kreativiteten är nyckeln när det kommer till att återanvända rester och skapa billig matlåda som student.

Läs mer om våra senaste tips om mat för studenter

Såhär tycker tidigare användare om billigtmat.se

Billigt mat logotype

Lovisa

Billigtmat.se är en räddning för min studentbudget.

Billigt mat logotype

Erika

Tack vare Billigtmat.se kan jag spara pengar på matinköp.

Billigt mat logotype

Gabbe

Billigtmat.se har många tips på hur man kan handla billigare mat.