Matkasse Malmö: Jämför alla matkassar

Hur väljer man rätt matkasse och hur ska jag egentligen tänka? När livet är hektiskt har billiga matkassar och olika matkassar blivit en lösning för många som vill förenkla sin vardag utan att kompromissa med kvalitet och smak. Att välja bästa matkassen 2024 kan dock kännas som en djungel med alla alternativ som finns på marknaden idag. Från färdiga matkassar för hemleverans i Malmö till ingredienser med tillhörande recept, erbjuder varje tjänst sin unika twist på matkassar.

Vinnarna i vårt mat-test av 7 olika mat-tjänster

Sidan innehåller annonslänkar, vilket hjälper oss att driva billigtmat.se.

Hellofresh logotype

1.HELLO FRESH

★★★★★ Pris: Från 340 kr

Bästa matkassen i vårt test 2024! God mat, går snabbt att tillaga och prisvärt. Även ett stort utbud med olika rätter.

Tryck vidare för att spara upp till 1177 kr på dina fem första kassar!

Middagsfrid logotype

2. MIDDAGSFRID

★★★★Pris: Från 470 kr

Middagsfrid erbjuder näringsrika och ekologiska matkassar. Ett bra alternativ för alla!

Få 30% rabatt på dina tre första kassar med koden: NYMIDDAG

Linas matkasse logotype

3. LINAS MATKASSE

★★★★Pris: Från 640kr

Linas Matkasse är perfekt för familjer som söker variation och bekvämlighet. Enkelt att laga för alla i familjen.

30% rabatt på din första matkasse & 20% på dina 2 nästa. Spara upp till 1147.30 kr på 3 matkassar med koden: NYSTART_LINASAFF

Test av olika mat-tjänster i Malmö

I denna genomgång tar vi en närmare titt på några av Malmös mest populära matkassar för 2024: Betterfeast, HelloFresh, Linas Matkasse, Matkomfort, Matsmart, Middagsfrid, och Picsmart. Vår målsättning är att ge dig en omfattande överblick för att underlätta ditt val. Så oavsett om du är student, småbarnsförälder, eller bara någon som söker efter tips på billig mat med ett enklare sätt att hantera middagarna, läs vidare för att hitta din perfekta matkassepartner inom Malmö län.

7

Olika mat-tjänster

50+

Olika mat-recept

Better feast logotype

BETTER FEAST MATKASSE

★★★★☆Pris: Från 450 kr

Betterfeast är ett attraktivt val för de som prioriterar hållbarhet och vegetariska matkassar. Deras matkassar innehåller noggrant utvalda ekologiska och lokalt producerade ingredienser, vilket gör dem till ett utmärkt val för miljömedvetna konsumenter. Med en varierad meny som uppdateras veckovis, erbjuder Betterfeast spännande och inspirerande vegetariska recept som är enkla att följa, även för den oerfarna kocken. Prissättningen är konkurrenskraftig, med tanke på kvaliteten och ursprunget av ingredienserna. Ett mindre minus är dock det begränsade urvalet av kassar, vilket kan vara en nackdel för större hushåll eller de med specifika kostbehov.

Prova Better feast och få 25% rabatt på din första familjelåda

Linas matkasse logotype

LINAS MATKASSE

★★★★★ Pris: Från 640 kr

Linas Matkasse är en veteran på den svenska matkassemarknaden och fortsätter att imponera med sitt fokus på familjevänliga måltider. Med ett brett utbud av kassar, inklusive alternativ för snabblagade middagar och specialdieter som glutenfria matkassar och vegetariska matkassar, tillgodoser de behoven hos en bred publik. Recepten är välbalanserade och enkla att följa, vilket gör matlagningen till ett nöje snarare än en syssla. Ingredienserna är av god kvalitet, även om priset kan vara i det högre laget jämfört med vissa konkurrenter. Leveransen är pålitlig och kundservicen responsiv, vilket skapar en smidig användarupplevelse.

Prova Linas Matkasse och få 30% på din första matkasse och 20% på dina två nästa!

Använd även rabattkoden i kassan: NYSTART_LINASAFF

Hellofresh logotype

HELLO FRESH MATKASSE

★★★★★ Pris: Från 340 kr

HelloFresh sticker ut med sin imponerande flexibilitet och mångsidighet. Med en meny som erbjuder ett brett urval av rätter varje vecka, från klassiska svenska favoriter till exotiska internationella rätter, finns det något för alla smaker. Du har möjligheten att skräddarsy din matkasse efter dina preferenser, inklusive glutenfria matkassar och kalorisnåla alternativ. Ingredienserna är av hög kvalitet och recepten är utformade för att underlätta en stressfri matlagning. HelloFresh erbjuder även en användarvänlig app som gör planering och beställ matkasse enkel. Priset är konkurrenskraftigt, särskilt med tanke på flexibiliteten och kvaliteten på maten.

Prova Hello fresh och spara upp till 1177 kr på dina fem första kassar!

Matkomfort logotype

MATKOMFORT MATKASSE

★★★★☆ Pris: Från 550 kr

Matkomfort riktar sig till den matintresserade som söker det lilla extra i sin färdiga matkasse. De erbjuder en gourmetupplevelse med högkvalitativa ingredienser och innovativa recept som utmanar och inspirerar. Varje matkasse är en kulinarisk upptäcktsfärd, med rätter som ofta har en lyxig touch. Tjänsten är dock bland de dyrare på marknaden, vilket kan vara en nackdel för vissa. Leveransen är smidig och kundtjänsten är utmärkt, vilket kompletterar den övergripande premiumkänslan.

Tryck här för matkassen med de goda såserna

Matsmart logotype

MATSMART

★★★☆☆ Pris: Från 350 kr

Matsmart är inte en färdig matkasse, men sticker ut med sitt unika koncept att minska matsvinn genom att erbjuda nedsatta produkter nära bäst före-datum eller med förpackningsdefekter. Detta gör dem till ett prisvärt alternativ för den prismedvetna konsumenten. Utbudet varierar från vecka till vecka beroende på tillgång, vilket kan leda till en spännande men ibland oförutsägbar matlagningsupplevelse. Kvaliteten på ingredienserna är god, men utbudet kan vara begränsat

för de med specifika kostpreferenser då det kan variera stort vecka till vecka. Matsmart är ett utmärkt val för den som vill spara pengar och samtidigt bidra till en mer hållbar konsumtion.

Tryck här för -15% om du handlar för mer än 299 kr

Middagsfrid logotype

MIDDAGSFRID MATKASSE

★★★★★ Pris: Från 470 kr

Middagsfrid  har länge varit en favorit bland svenska hushåll tack vare sitt fokus på nyttiga och välsmakande måltider. Med en tydlig inriktning på hållbarhet och näringsriktiga ingredienser, erbjuder de matkassar som passar en rad olika kosthållningar, inklusive vegetariska och glutenfria alternativ. Recepten är kreativa och erbjuder en härlig variation från vecka till vecka. Priset är rimligt med tanke på kvaliteten och omfattningen av tjänsten. Leveransen är punktlig och kundservicen är vänlig och hjälpsam, vilket gör hela processen bekymmersfri.

Få 30% rabatt på dina tre första kassar med koden: NYMIDDAG

PICSMART MATKASSE

★★★☆☆ Pris: Från 400 kr

Picsmart är en nykomling på marknaden som snabbt har blivit populär tack vare sin innovativa app som gör matkasse online beställning lekande lätt. Genom att kombinera bekvämligheten av snabb leverans med fokus på färska och näringsrika ingredienser, erbjuder Picsmart en unik matkasseupplevelse. Deras recept är enkla och snabba att laga, vilket gör dem idealiska för den upptagna individen. Även om utbudet ibland kan kännas begränsat jämfört med mer etablerade aktörer, är Picsmart ett utmärkt val för den som värdesätter bekvämlighet och snabbhet.

Prova Picsmart och få över 10 000 olika dagligvaror

Vad är matkassar Malmö?

Matkassar i Malmö är en modern lösning för den som vill förenkla sin matlagning och måltidsplanering. Genom att prenumerera på en matkasse nyttig får du regelbundet leveranser av färdiga matkassar för hemleverans med alla ingredienser som behövs för att laga ett antal måltider. Varje kasse innehåller recept och exakta mängder av ingredienser, vilket minskar matsvinnet och sparar tid både för planering och inköp. Även utmärkt för mat som räcker länge

Fördelar med Matkassar i Malmö:

 

 

 • Tidsbesparing: Stor del av planeringen och inköpen sköts åt dig, vilket frigör tid för andra aktiviteter.
 • Minskat matsvinn: Du får generellt sätt precis de ingredienser som behövs, i rätt mängd.
 • Variation och inspiration: Varje vecka erbjuds nya recept, vilket ger variation i vardagsmaten och inspiration till att prova nya rätter.
 • Anpassningsbara alternativ: De flesta tjänster erbjuder olika typer av matkassar som passar olika dieter och preferenser, såsom vegetariskt, veganskt, lågkalori- och familjevänligt.
 • Lär dig nya matlagningsfärdigheter: Genom att följa medföljande recept kan även oerfarna kockar utveckla sina matlagningskunskaper.
Vegetarisk böngryta

Välja rätt matkasse i Malmö

När du väljer och letar efter den bästa matkassen i Malmö för exempelvis 2 personer eller matkasse för 6 personer, är det viktigt att överväga dina personliga behov och preferenser. Tänk på följande när du letar efter billig mat för många:

 • Antal personer och måltider: Välj en tjänst som erbjuder matkassar anpassade efter ditt hushålls storlek och hur många måltider per vecka du vill ha.
 • Diet och matpreferenser: Se till att leverantören kan tillgodose eventuella dietkrav eller matpreferenser du har.
 • Pris: Jämför för att hitta en matkasse som passar din budget.
 • Flexibilitet: Kontrollera om tjänsten erbjuder flexibilitet i form av att kunna pausa leveranser, byta recept eller anpassa leveranstider.

Hur kommer framtidens matkassar se ut?

Med teknikens framsteg och en ökande efterfrågan på bekvämlighet och hållbarhet, fortsätter matkassetjänsterna att innovera. Vi ser en trend mot mer personligt anpassade matkassar, där kunder kan använda appar för att detaljstyra innehållet i sina kassar, och sedan få dom snabbt levererade ut i Malmö. Dessutom blir miljöaspekten allt viktigare, med ett ökat fokus på lokalt producerade och ekologiska ingredienser.

 

Matkassar erbjuder en praktisk lösning på den eviga frågan ”Vad ska vi äta idag?” genom att kombinera bekvämlighet med en kulinarisk upptäcktsresa. Oavsett om du är ute efter att spara tid, minska matsvinnet, eller bara vill få in ny inspiration i köket, finns det en matkasse som passar just dina behov.

Matkassar för speciella dieter i Malmö

När det kommer till specialkost, har marknaden för matkassar utvecklats betydligt för att tillgodose en mängd olika kostbehov. Från glutenfritt till veganskt, erbjuder flera tjänster anpassade matkassar som gör det enkelt att hålla sig till speciella dieter utan att kompromissa med variation eller smak.

 • Glutenfria och laktosfria alternativ: Linas Matkasse är känd för sitt breda utbud och inkluderar alternativ för de som behöver undvika gluten eller laktos. Deras noggrant utformade recept säkerställer att varje måltid är säkert att konsumera samtidigt som den är näringsrik och välsmakande.
 • Veganska matkassar: HelloFresh har tagit fram en särskild vegansk matkasse som erbjuder en rad kreativa och näringsrika veganska rätter. Detta är ett utmärkt val för de som följer en strikt vegansk kost eller för alla som önskar utforska växtbaserade måltider.
 • LCHF/Keto alternativ: För de som följer en lågkolhydratkost, erbjuder Middagsfrid SE specialanpassade kassar som fokuserar på högkvalitativa proteinkällor och fetter medan de minimerar kolhydrater, vilket är perfekt för LCHF eller keto-dieten.
Vegetarisk måltid av matkasse

Miljöaspekten av matkassar

Miljömedvetenhet spelar en stor roll i valet av matkasse, och många leverantörer har anammat hållbarhetsprinciper i sina erbjudanden.

 

 • Förpackningsmaterial: Betterfeast utmärker sig genom att använda återvinningsbart och komposterbart förpackningsmaterial, vilket minskar den miljöpåverkan som är förknippad med plast och andra icke-nedbrytbara material.
 • Minskning av matsvinn: Matsmart är unikt positionerade för att minska matsvinn genom att erbjuda matkassar fyllda med produkter som närmar sig sitt bäst före-datum men fortfarande är av hög kvalitet. Detta initiativ bidrar inte bara till en mer hållbar konsumtion men också till ett mer prisvärt alternativ för konsumenterna. Detta gör att det är billig mat som räcker länge!
 • Lokalt producerade ingredienser: Picsmart fokuserar på att inkludera lokalt producerade ingredienser i sina matkassar, vilket stödjer lokala producenter och minskar koldioxidutsläppen från långa transportvägar.

Spara tid med matkassar Malmö

För upptagna personer och familjer kan matkassar erbjuda en välbehövlig lättnad i vardagspusslet, med lösningar som sträcker sig från färdiglagade måltider till snabblagade recept och billig mat.


Färdiglagade måltider:
Matkomfort erbjuder en linje av gourmetmatkassar som inkluderar färdiglagade måltider, vilket gör det möjligt att njuta av högkvalitativ mat med minimal förberedelse.

Snabbt förberedda måltider: Linas Matkasse har ett utbud av snabba kassen-alternativ som är designade för att gå från kyl till bord på 20 minuter eller mindre, vilket är perfekt för hektiska kvällar.

Genom att välja en matkasse som är anpassad till dina behov, vare sig det gäller diet, miljömedvetenhet eller tidsbesparing, kan du göra matlagningen enklare, mer hållbar och njutbar. Oavsett vilka dina prioriteringar är, finns det en matkasse tjänst som kan möta dina behov.

 

Kontakta oss om du har frågor om Matkassar i Malmö

Lokala orter med matkasse

Matkassar finns i hela Malmö län och alla dess kommuner. Här listar vi alla kommuner du kan förvänta dig kunna använda dig av matkasse!

Malmö innerstad

Bellevue

Borgmästaregården

Bunkeflo

Eriksfält

Fosie

Fridhem

Gamla Rosengård

Gamla staden

Heleneholm

Holma

Husie

Hyllie

Höja

Kirseberg

Klagshamn

Kroksbäck

Kulladal

Limhamn

Lindeborg

Lindängen

Lorensborg

Mellanheden

Möllevången

Nydala

Oxie

Ribersborg

Rosengård

Rönneholm

Rörsjöstaden

Segevång

Sibbarp

Slottsstaden

Sofielund

Söderkulla

Toftanäs

Värnhem

Västra Hamnen

Västra Sorgenfri

Östra Sorgenfri

Malmö kommun, axplock

Bunkeflostrand

Oxie

Tygelsjö

Vintrie

Skumparp

Malmöregionen, axplock

Vellinge

Höllviken

Falsterbo

Skanör

Ljunghusen

Trelleborg

Anderslöv

Svedala

Skurup

Klågerup

Genarp

Veberöd

Bara

Dalby

Staffanstorp

Hjärup

Åkarp

Burlöv

Arlöv

Tågarp

Lomma

Bjärred

Löddeköping

Barsebäck

Furulund

Kävlinge

Hofterup

Lund

Rulla till toppen