Billig mat med kyckling – 5 enkla och prisvärda recept

Vill du äta gott och spara pengar samtidigt? Kyckling är en utmärkt ingrediens för att laga billig och näringsrik mat. Kyckling är inte bara en av de mest prisvärda köttprodukterna, utan den är även mångsidig och kan användas i en mängd olika rätter. Här är några tips på hur du kan laga billig mat med kyckling till middag.

 1. Kycklinggryta: En kycklinggryta är enkel att laga och kan varieras på många sätt. Du kan använda färska grönsaker, kryddor och kryddblandningar för att variera smaken. En kycklinggryta kan också göras i stora mängder och sedan sparas i frysen för senare bruk.
 2. Kycklingpasta: Kycklingpasta är en annan enkel rätt som kan varieras på många sätt. Du kan använda olika pastasorter och kryddor för att variera smaken. Kycklingpasta är också en rätt som går snabbt att laga, vilket gör den perfekt för en stressig vardagskväll.
 3. Kycklingwok: En kycklingwok är en hälsosam och lättlagad rätt. Du kan använda en mängd olika grönsaker och kryddor för att variera smaken. En wok är också en rätt som går snabbt att laga och som passar utmärkt för en snabb middag.

Med dessa tips kan du laga god och billig mat med kyckling till middag. Kyckling är en mångsidig ingrediens som kan användas i en mängd olika rätter och som passar utmärkt för en näringsrik och prisvärd måltid.

Tallrik med billig kyckling

Grundrecept och Variationer med kyckling

Kyckling är en billig och mångsidig ingrediens som kan användas i många olika rätter. Här är några grundrecept och variationer som du kan prova på.

Pasta med Kyckling

Pasta med kyckling är en enkel och snabb rätt som du kan laga på mindre än 30 minuter. För att göra denna rätt, koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och stek sedan kycklingfiléer i en separat stekpanna. Tillsätt sedan valfria grönsaker, som paprika och lök, och stek tills de är mjuka. Blanda sedan pastan, kycklingen och grönsakerna i en stor skål och tillsätt en sås gjord av grädde och parmesanost.

Kycklinggryta

Kycklinggryta är en annan enkel och snabb rätt som du kan laga på mindre än en timme. För att göra denna rätt, stek kycklingfiléer i en gryta tills de är bruna och tillsätt sedan valfria grönsaker, som morötter och potatis. Tillsätt sedan kycklingbuljong och låt allt sjuda i cirka 20 minuter tills grönsakerna är mjuka och kycklingen är genomstekt. Servera med ris eller potatismos.

Enkel billig mat med kyckling

Kyckling och Ris

Kyckling och ris är en enkel och snabb rätt som du kan laga på mindre än 30 minuter. För att göra denna rätt, koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och stek sedan kycklingfiléer i en separat stekpanna. Tillsätt sedan valfria grönsaker, som ärtor och majs, och stek tills de är mjuka. Blanda sedan riset, kycklingen och grönsakerna i en stor skål och tillsätt en sås gjord av sojasås och honung.

Kyckling i Ugn

Kyckling i ugn är en annan enkel och snabb rätt som du kan laga på mindre än en timme. För att göra denna rätt, stek kycklingfiléer i en stekpanna tills de är bruna och tillsätt sedan valfria grönsaker, som broccoli och morötter. Lägg sedan kycklingen och grönsakerna i en ugnsform och tillsätt en sås gjord av grädde och vitlök. Tillaga i ugnen i cirka 20-25 minuter tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna är mjuka.

Kyckling är en favorit bland många och det finns många olika sätt att använda den på. Med dessa grundrecept och variationer kan du laga en enkel och billig måltid med kyckling som huvudingrediens.

Orkar du inte laga mat?

Letar du efter billig mat men orkar inte att laga mat? Då rekommenderar vi matkasse! Tryck här för att se hur vi rankar olika matkassar!

Kyckling med grönsaker

Kost och hälsosamma val om kyckling

När du söker efter en billig och hälsosam maträtt så är kyckling ett utmärkt val. Kyckling är en utmärkt proteinkälla som passar för många olika dieter. Här nedanför har vi samlat information om hur kyckling passar in i olika specialkoster och hur du kan välja hälsosamma kycklingalternativ.

Hälsosamma Kycklingval

Färsk kyckling är alltid ett bättre alternativ än processad kyckling, eftersom den inte innehåller tillsatt socker eller andra onödiga tillsatser. Kycklingbröst är en magrare del av kycklingen och innehåller mindre fett än kycklinglår. För att få i dig mer vitaminer och mineraler så kan du välja mörkare kött, som kycklinglår, eftersom dessa innehåller mer järn och zink.

Specialkost med Kyckling

Kyckling passar för många olika specialkoster, såsom 5:2-dieten, GI-metoden, glutenfri, kalorisnål, lakto-ovo, laktosfri, raw food och vegetarisk. Om du äter en speciell kost så är det viktigt att du väljer rätt typ av kyckling. Till exempel, om du äter en kalorisnål diet så bör du välja magrare delar av kycklingen, medan om du äter en vegetarisk diet så kan du välja vegetariska kycklingalternativ, såsom quorn eller sojaprotein.

Nedanför finns en lista över hur kyckling passar in i olika specialkoster:

 • 5:2-dieten: Kyckling passar bra eftersom det är magert och innehåller mycket protein.
 • GI-metoden: Kyckling passar bra eftersom det är magert och innehåller långsamma kolhydrater.
 • Glutenfri: Kyckling är glutenfritt, men se till att kryddorna du använder också är glutenfria.
 • Kalorisnål: Välj magrare delar av kycklingen, såsom kycklingbröst, och undvik att tillaga med mycket olja.
 • Lakto-ovo: Kyckling passar bra eftersom det är en proteinkälla som passar för både lakto- och ovovegetarianer.
 • Laktosfri: Kyckling är laktosfritt, men se till att kryddorna du använder också är laktosfria.
 • Raw food: Kyckling passar inte in i en raw food-diet eftersom det är tillagat.
 • Vegetarisk: Välj vegetariska kycklingalternativ, såsom quorn eller sojaprotein.
Rulla till toppen