bästa matkassen

Bästa matkassen

Att hitta den bästa matkassen för dina behov kan vara en utmaning i sig. Oavsett om du är en hektisk förälder, en som gillar att träna eller bara någon som vill ha bekvämligheten av färdiga måltider. Då finns det en matkasse som passar dig. I denna artikel kommer vi att utforska de bästa matkassarna 2023 och guida dig genom ditt val. Vi kommer även ge tips på billig mat!

 

Vilken är Sveriges bästa matkassen 2024?

Året 2023 har tagit med sig spännande förändringar i matkassevärlden. Vi har granskat flera populära alternativ och kommit fram till att Sveriges bästa matkassar är Hellofresh, Matsmart, Better Feast och Matkomfort. Låt oss nu ta en närmare titt på vad som gör varje matkasse unik och hur man beställer en matkasse.

Hellofresh logotype

1.HELLO FRESH

★★★★★
Pris: Från 340 kr

Bästa matkassen i vårt test 2024! God mat, går snabbt att tillaga och prisvärt. Även ett stort utbud med olika rätter.

Tryck vidare för att spara upp till 1177 kr på dina fem första kassar!

Middagsfrid logotype

2. MIDDAGSFRID

★★★★
Pris: Från 470 kr

Middagsfrid erbjuder näringsrika och ekologiska matkassar. Ett bra alternativ för alla!

Få 30% rabatt på dina tre första kassar med koden: NYMIDDAG

Linas matkasse logotype

3. LINAS MATKASSE

★★★★
Pris: Från 640kr

Linas Matkasse är perfekt för familjer som söker variation och bekvämlighet. Enkelt att laga för alla i familjen.

30% rabatt på din första matkasse & 20% på dina 2 nästa. Spara upp till 1147.30 kr på 3 matkassar med koden: NYSTART_LINASAFF

Hellofresh matkasse

Den första matkasse vi ska gå igenom är Hellofresh. De är en ledande aktör på marknaden för online matkassar. Med sitt breda utbud av färska råvaror och inspirerande recept har de vunnit hjärtan runt om i landet med sina matkassar. Men vad är det som gör det så speciell?

Fördelar med Hellofresh matkasse:

 • Varierade och smakrika recept som passar alla smaker.
 • Färska råvaror av hög kvalitet.
 • Flexibla leveransalternativ som passar din livsstil.
 • Tydliga och enkla receptinstruktioner.
 • Hållbarhetsåtgärder som minskar matsvinn.

Poäng: 5 av 5

5/5

Matsmart matkasse

Matsmart är inte bara en matkasseleverantör; de är också en hållbarhetspionjär. Genom att rädda överskottslivsmedel från att slängas minskar de matsvinn och bidrar till en mer miljövänlig framtid. Mer än vad andra matkassar erbjuder just nu. Men vad kan du förvänta dig från Matsmart?

Fördelar med Matsmart:

 • Hållbarhetsfokus genom att minska matsvinn.
 • Överkomliga priser på kvalitetsprodukter.
 • Varierat utbud av produkter för hela familjen.
 • Enkla beställnings- och leveransprocesser.
 • Stödja en god sak med varje beställning.

Poäng: 4 av 5

 

4/5

Better Feast matkasse

Better Feast är en relativt nykomling på marknaden, men de har snabbt vunnit anhängare med sin fokus på hälsosam, näringsrik och billig mat. Vad gör Better Feast till ett attraktivt val för hälsomedvetna kunder?

Fördelar med Better Feast:

 • Hälsosamma och näringsrika måltider.
 • Specialanpassade alternativ för olika kostrestriktioner.
 • Enkel och smidig beställningsprocess.
 • Flexibla leveransalternativ.
 • Recept som är utvecklade av erfarna kockar.

Poäng: 4 av 5, 

4/5

Matkomfort matkasse

Matkomfort, som är en del av Hellofresh-gruppen, fokuserar på att leverera enkelhet och bekvämlighet till ditt kök. Om du vill spara tid och fortfarande njuta av god mat, är Matkomfort rätt matkasse för dig.

Fördelar med Matkomfort:

 • Snabba och enkla recept med minimal förberedelse.
 • Färska råvaror levereras direkt till din dörr.
 • Flexibla prenumerationsalternativ.
 • Perfekt för de dagar när du är i tidsnöd.
 • Möjlighet att anpassa din meny.

Poäng: 4 av 5

4/5

Jämför de bästa matkassar 2024 - vilken passar dig bäst?

Att jämföra de bästa matkassarna i bäst i test kan vara en utmaning eftersom alla har olika behov och preferenser. Hur ska man tänka när man ska välja en matkasse?

Nedan följer en snabb översikt över vad varje matkasse erbjuder:

 • Hellofresh: Bred variation av recept och högkvalitativa råvaror, perfekta matkassar för en familj på 4 personer.
 • Matsmart: Hållbarhetsfokus och prisvärda alternativ.
 • Better Feast: Hälsosam och näringsrik mat med specialanpassade alternativ.
 • Matkomfort: Enkelhet och bekvämlighet med snabba recept.

Innan du bestämmer dig är det viktigt att överväga din livsstil, kostpreferenser och målsättningar.

Så väljer du den bästa matkassen för att spara tid

I en värld där tid ofta känns som en bristvara, har matkassar blivit en ovärderlig resurs för många som vill balansera en hektisk livsstil med sunda kostvanor och smakfulla måltider. Att välja rätt matkasse kan verkligen göra skillnad när det handlar om att frigöra tid och energi som annars skulle ha gått till planering, inköp och matlagning. Här är några tips för att hitta den bästa matkassen som passar dina behov och hjälper dig att spara tid.

1. Analysera din livsstil och tidsbrist: Innan du väljer matkassar är det viktigt att ta en närmare titt på din egen livsstil och identifiera de områden där tidsbrist är mest påtaglig. Kanske har du ett hektiskt jobb, många familjeåtaganden eller andra aktiviteter som tar upp din tid. Genom att förstå var du behöver tid mest kan du bättre utvärdera vilken typ av matkasse som passar dig bäst.

2. Överväg enkelhet och snabbhet: Om du finner dig själv ofta stressad över vad du ska laga till middag, är matkassar som betonar enkelhet och snabbhet ett utmärkt val. Leverantörer som Hellofresh och Matkomfort erbjuder snabba och enkla recept som kräver minimalt med förberedelsetid. Dessa kassar levereras med färdigförberedda ingredienser och tydliga steg-för-steg instruktioner för att förenkla matlagningen.

3. Undersök menyalternativen: Ta dig tid att titta på de olika menyalternativen som erbjuds av matkasseleverantörerna. Se till att de har rätter som faller i smaken för dig och din familj. Om variation av matkassar är viktig för dig, leta efter leverantörer som regelbundet uppdaterar sina recept och erbjuder en bred palett av maträtter.

4. Flexibilitet i leverans och prenumeration: Kanske vill du ha flexibilitet när det gäller leveransfrekvens och prenumerationstyp för matkassar. Vissa matkasseleverantörer tillåter dig att beställa veckovis utan att binda dig till långvariga prenumerationer. Detta kan vara särskilt användbart om du reser mycket eller om din vecka varierar i aktiviteter.

5. Läs recensioner och kundomdömen: Innan du bestämmer dig, ta dig tid att läsa recensioner och kundomdömen om matkassar innan du överväger. Detta ger dig insikt i andra kunders upplevelser och kan hjälpa dig att göra ett välgrundat beslut.

Att välja den bästa matkassen för att spara tid handlar om att hitta den rätta balansen mellan dina personliga behov och leverantörens erbjudande. Genom att investera tid i att undersöka alternativen och överväga din egen livsstil kan du hitta en matkasse som inte bara sparar dig tid, utan också gör din vardag lite enklare och mer njutbar. På så sätt kan du återvinna värdefull tid och använda den för att fokusera på de saker som verkligen betyder mest i ditt liv.

Bästa matkassarna för familjen, bäst i test

För familjer med en hektisk vardag är en matkasse en riktig räddning. Det är ett bekvämt sätt att säkerställa att alla får näringsriktiga måltider utan att behöva oroa sig för matplanering och inköp. Både Hellofresh och Matsmart erbjuder utmärkta matkassar för familjer som letar efter bekvämlighet och variation i sina måltider.

Det som gör Hellofresh till ett populärt val för familjer är att de erbjuder matkassar som passar både vuxna och barn. Deras måltider är kända för att vara smakrika och enkla att tillaga, vilket är perfekt för föräldrar med småbarn. Dessutom kan du anpassa dina matkassar efter dina familjemedlemmars preferenser och allergier, vilket gör det enkelt att tillfredsställa alla smaker.

Matsmart är ett utmärkt alternativ för familjer som värdesätter hållbarhet och vill spara pengar samtidigt som de äter bra. Genom att erbjuda matkassar med överskottslivsmedel till rabatterade priser, hjälper Matsmart till att minska matsvinnet och ge dig tillgång till prisvärda produkter. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för familjer med stora matbehov.

Båda dessa matkasseleverantörer erbjuder matkassar med flexibla leveransalternativ hem till dörren, vilket gör det enkelt att schemalägga leveranser som passar din familjs behov. Du behöver inte längre planera veckomenyn eller ta dig tid att handla. Istället kan du lita på din matkasseleverantör för att frakta de färska ingredienserna och recepten direkt till din dörr.

Slutligen, oavsett olika matkassar som Hellofresh eller Matsmart, kan du vara säker på att du får måltider som är anpassade för din familj. Detta tar bort stressen från vardagen och ger dig mer tid att njuta av kvalitetstid med dina nära och kära.

 

Bästa matkassen 2023 bäst i test

Bästa matkassarna för dig som tränar

För den som är aktiv och tränar regelbundet är rätt näring en av de mest avgörande faktorerna för att uppnå sina träningsmål. Att köpa en matkasse för att kroppen ska få hem de rätta näringsämnena kan förbättra prestationen, återhämtningen och upplevelsen av träning. Här kommer vi att titta närmare på hur matkassar, och särskilt Better Feast, kan vara ett utmärkt val när du beställer en matkasse.

Hälsosamma ingredienser: Better Feast fokuserar på att använda kvalitativa, näringsrika ingredienser i sina måltider. Du kan förvänta dig att hitta magert protein, färska grönsaker och hälsosamma kolhydratkällor i deras rätter. Detta är avgörande för att återhämta sig och bygga muskler efter intensiva träningspass.

Specialanpassade alternativ: Varje person har unika träningsmål och kostrestriktioner. Better Feast erbjuder ett brett urval av rätter som kan anpassas efter dina behov. Oavsett om du följer en specifik dietplan, är vegetarian, eller bara vill äta hälsosamt, finns det alternativ som passar dig.

Förberedd enkelhet: Ett av de stora hindren för att äta hälsosamt är bristen på tid. Better Feast gör det enkelt genom att erbjuda förberedda måltider som är klara på några minuter. Det innebär att du kan fokusera på din träning utan att slösa tid i köket och istället få matkassen direkt hem.

Stödjer dina träningsmål: Oavsett om du strävar efter att bygga muskler, bränna fett eller helt enkelt hålla dig i form, kan rätt kost vara en nyckelkomponent i dina träningsframgångar. Better Feast hjälper dig att äta rätt och säkerställa att du får de näringsämnen du behöver för att prestera på topp. Rekommenderar starkt att beställa hem en matkasse.

 

Om du är student rekommenderas att läsa denna artikel: recept för studenter.

Vad kostar en matkasse?

Priserna på matkassar varierar beroende på leverantör, typ av matkasse och antal portioner. Generellt sett kan du förvänta dig att betala mellan 500 och 1000 kronor per vecka för en matkasse som räcker till en familj på fyra personer. Prissättningen kan dock variera, så det är alltid bra att jämföra olika alternativ för att hitta det som passar din budget. Ibland kan man även hitta mat under tian

Frågor och svar om bästa matkassen

Vilken matkasse ska man välja?

Valet av matkasse beror på dina personliga preferenser och behov. Överväg din livsstil, kostrestriktioner och önskemål om bekvämlighet innan du bestämmer dig.

Vilken vegetarisk matkasse är bäst?
Om du letar efter en vegetarisk matkasse, kan du överväga alternativ som erbjuder ett brett utbud av vegetariska recept, såsom Hellofresh och Matsmart.
Vad är en matkasse online?

En matkasse online är en prenumerationstjänst där färska råvaror och recept levereras direkt till din dörr. Det är ett bekvämt sätt att spara tid på matplanering och inköp. En matkasse online är en modern och bekväm matlösningsmetod som har revolutionerat sättet vi handlar och planerar våra måltider på. Den här innovativa tjänsten erbjuder en skräddarsydd och stressfri matupplevelse genom att kombinera högkvalitativa råvaror med inspirerande recept och leverera dem direkt till din dörr. 

 

Hur kan jag beställa en matkasse?

För att komma igång med en matkasse, hitta bästa leverantör som passar dina behov och preferenser, och registrera dig för deras tjänst. Därefter kan du anpassa din meny och göra din första beställning.

Avslutningsvis, när det kommer till att hitta den bästa matkassen, är det viktigt att överväga vad som passar din livsstil och dina behov bäst. Oavsett om du föredrar varierade recept, hållbarhet, hälsosam mat eller enkelhet, finns det en matkasse för dig. Med val som Hellofresh, Matsmart, Better Feast och Matkomfort har du en mängd olika alternativ att utforska. Gör ditt val med omsorg och njut av smakrika och bekväma måltider levererade direkt till din dörr.

Såhär tycker tidigare användare om billigtmat.se

Billigt mat logotype

Lojsan

Billigtmat.se är en räddning för min studentbudget.

Billigt mat logotype

Benji

Med hjälp av Billigtmat.se kan jag spara pengar på matinköp.

Billigt mat logotype

Ulrika

Billigtmat.se har många tips på hur man kan handla billigare mat.

Rulla till toppen